home   >  dansstijlen

DANSSTIJLEN

Bij Concourse Dance School kan je terecht voor heel wat verschillende dansstijlen. Er zijn lessen voor alle leeftijden en elk niveau!
Je vindt in ons aanbod zeker ook een les die bij jou past!


Mini's / Mini's +

Samen dansen op de muziek van Mega Mindy, Plop, Bumba,... Kleuters leren aan de hand van eenvoudige dansjes en leuke spelletjes de capaciteiten van hun lichaam ontdekken en leren zo hoe belangrijk bewegen is.


Kids

Voor alle kinderen die houden van dansen op de meest populaire liedjes: dit is jullie les! Toffe dansbewegingen en vooral veel plezier maken.


Teens / Young Adults

De teens en jong volwassenen leren niet één specifieke stijl van dans kennen, maar er wordt geregeld eens gewisseld tussen hiphop, modern,...
Zo blijven de lessen leuk en vernieuwend voor de dansers! Ze leren moeilijkere choreografieën, er wordt meer geoefend op de juiste techniek en uitvoering van bewegingen.


Adults

Een dansles voor volwassenen met invloeden uit verschillende dansstijlen. Een zekere behendigheid in dans en enig gevoel voor ritme moet je wel hebben,
maar voor de rest is het pure fun! Deze les is een aanrader voor volwassenen zonder of met beperkte danservaring.


Adults Advanced

Heb je altijd gedanst als kind/jongere en wil je de draad weer oppikken? Ben je de "jongerenlessen" ontgroeid, maar heb je toch nog zin in een dansles met een beetje uitdaging? Dan is dit helemaal iets voor jou! De focus ligt op dansen voor het plezier, maar er mag wat snelheid en iets meer pittigheid qua choreo bij zijn voor onze adults advanced.


G-dans

Deze danslessen zijn er voor mensen met een beperking (auditief, visueel, psychisch, mentaal,...). Iedereen is welkom voor een dansles op maat.


Modern

Modern Teens vanaf 12+ en Modern Adults vanaf 16+: een dansles waarbij het niveau een tikkeltje hoger ligt dan in de gewone lessen.
Voor iedereen vanaf 12 jaar die na de lessen kids / teens / young adults zin, motivatie en drive heeft om zich verder in één stijl te verbeteren.
Bij modern spelen techniek en emotie een belangrijke rol. Ben jij klaar om de uitdaging aan te gaan?


Hip Hop

Hip Hop Teens vanaf 12+ en Hip Hop Adults vanaf 16+: een dansles waarbij het niveau een tikkeltje hoger ligt dan in de gewone lessen.
Voor iedereen vanaf 12 jaar die na de lessen kids / teens / young adults zin, motivatie en drive heeft om zich verder in één stijl te verbeteren.
Ben jij fan van de 'uitbundigere' danslessen, dan ben je in de lessen hip hop op de juiste plaats.


VOOR WIE?

Onze danslessen/stijlen worden gegeven in verschillende groepen, volgens leeftijd en/of niveau.
Mogen wij vragen om de opgegeven leeftijden per les te respecteren?

G-Dans: jongeren/volwassenen

Mini's: instap - 1ste kleuterklas
Mini's +: 2de + 3de kleuterklas

Kids 1: 1ste leerjaar
Kids 2: 2de leerjaar
Kids 3: 3de + 4de leerjaar

Teens 1: 5de + 6de leerjaar
Teens 2: 1ste, 2de en 3de middelbaar
Young Adults: vanaf 4de middelbaar

Modern Teens: 12+
Modern Adults: 16+

Hip Hop Teens: 12+
Hip Hop Adults: 16+

Adults: 21+, geen danservaring nodig
Adults Advanced: 21+, voorgaande danservaring gewenst


Welke les gaat wanneer door?
Bekijk hier het volledige lesrooster voor dansseizoen 2021-2022